Придобивки кои децата и младите ги имаат кога се занимаваат со спорт

Придобивки кои децата и младите ги имаат кога се занимаваат со спорт:​Физички благодeтиги подобрува подготвеноста, силата, флексибилноста

Прочитај повеќе

Истражувањата покажуваат дека спортувањето може да биде многу корисно

Истражувањата покажуваат дека спортувањето може да биде многу корисно во социјалното однесување, за подобар школски успех, за усвојување на моралните вредности и навики за здрав живот.

Прочитај повеќе