Од 5 до 9 годишна возраст е идеалниот период кога детето треба да почне да се занимава со спорт

Со децата треба да се работи уште кога тие се мали. Од 5 до 9 годишна возраст е периодот кога тие создаваат навики, работни навики преку кои подоцна си го олеснуваат животот. Во овој период децата имаат одлична мускулатура, еластични се лесно учат вежби, сакаат да имитираат и што е најбитно немаат страв.

Прочитај повеќе

Придобивки кои децата и младите ги имаат кога се занимаваат со спорт

Придобивки кои децата и младите ги имаат кога се занимаваат со спорт:​Физички благодeтиги подобрува подготвеноста, силата, флексибилноста

Прочитај повеќе

Истражувањата покажуваат дека спортувањето може да биде многу корисно

Истражувањата покажуваат дека спортувањето може да биде многу корисно во социјалното однесување, за подобар школски успех, за усвојување на моралните вредности и навики за здрав живот.

Прочитај повеќе