Децата треба да спортуваат

Спортот е важен за психо-физичкиот развој, бидејќи децата малку време се во друга, освен во седечка положба.

Прочитај повеќе

Помогнете им на децата да стекнат спортски навики

Општо е познато дека спортот е многу повеќе од стимул за правилен физички развој.

Прочитај повеќе

Од 5 до 9 годишна возраст е идеалниот период кога детето треба да почне да се занимава со спорт

Со децата треба да се работи уште кога тие се мали. Од 5 до 9 годишна возраст е периодот кога тие создаваат навики, работни навики преку кои подоцна си го олеснуваат животот. Во овој период децата имаат одлична мускулатура, еластични се лесно учат вежби, сакаат да имитираат и што е најбитно немаат страв.

Прочитај повеќе