НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА 

 
Кој може да присуствува на камповите на Реал Мадрид Фондација?
Сите деца на возраст од 7-17 години се добредојдени на фудбалските кампови. Не треба да имате посебно искуство или талент, но ќе бидете поделени според возраста, искуството и талентот. Девојчиња и момчиња се подеднакво добредојдени! Имајте на ум дека најмалите деца треба да бидат подготвени за вакви кампови. Има доста долги денови со многу тренинг.

Што е вклучено во кампот?
Пет дена, десет тренинзи, едукација за вредностите на Реал Мадрид
(респект, самоконтрола, иницијатива, тимска и напорна работа), спортска опрема (дрес, шорцеви, штуцни), ручек и закуски секој ден.

Што треба да носам со мене за време на тренинзите?
Доведете ги единствено фудбалските патики
(копачки). Ручек, овошје и напитоци се вклучени секој ден!

Како да се регистрирам?
Вие се регистрирате на официјалниот веб-сајт на Реал Мадрид Фондација преку формуларот за регистрација. На нашиот веб-сајт пронајдете ја опцијата регистрација отворена или пријави се. 

Ќе има ли тренинг за голмани?
Да. Сите пријавени голмани ќе имаат посебен тренинг.

Колку девојчиња обично се пријавуваат на минатите кампови?
Околу 10-15% се девојчиња, но би сакале да имаме уште повеќе! Ние секогаш се обидуваме да ги ставиме сите пријавени девојчиња во истата група, ако тие се со слична возраст. Девојчињата кои се пријавуваат обично имаат тенденција да се дружат многу добро и обично припаѓаат на најдобрите групи на играчи.

Каква облека треба да носам со мене?
Ќе добиете оригинална спортска опрема од Фондација Реал Мадрид (дрес, шорцеви и штуцни) што ги користите за време на фудбалскиот камп, но ве молиме да донесете со себе облека, во случај на дожд да се пресоблечете. Копачки за вештачка трева и трева.

На кој јазик зборуваат тренерите?
Тренерите од Реал Мадрид Фондација зборуваат англиски и шпански, но имаме помошници кои преведуваат на македонски и албански.

Дали ручекот е вклучен?
Да. Наведете доколку имате било какви алергии или други барања при регистрирањето.

Како настанува групата?
Ние ќе ги поделиме играчите по возраст. Исто така, се стремиме да ги поделиме играчите од ист клуб да бидат заедно во иста група што е можно повеќе. Важно е да го почитувате групирањето на тренерите од Шпанија. Тренерите имаат право да ги ротираат играчите помеѓу различни групи за да добијат порамномерно ниво и квалитет од 20-25 играчи во секоја група.

Кога презентирате кои тренери доаѓаат?
Неколку недели пред започнувањето на фудбалскиот камп.

Може ли семејството, роднините и пријателите да бидат присутни за време на тренинзите?
Многу убаво, но сигурни сме дека вашето дете ќе се чуствува послободно доколку не сте присутни или не ве примети дека го гледате. Ако имате какви било коментари со ова, македонски претставници на FRM Македонија се присутни на тренинзите.

Осигурување и повреда.
Еуро Спорт Арена и Real Madrid Fundación не преземаат никаква одговорност за можниот здравствен статус на учесниците. Мора да бидете целосно здрави и да учествувате на ваш сопствен ризик. Секој играч или родител е одговорен за сопствената повреда т.е ако се случи несреќа. Лиценцираниот партнер на РМФ има склучено договор со осигурителна компанија и сите учесници ќе бидат осигурани за време на кампот. Исто така, за време на тренинзите ќе има медицински лица кои ќе се грижат за здравјето и несаканите повреди на учесниците. 

Како да се плати?
Плаќање жирално или со кредитни и дебитни картички. Можност за плаќање преку нашиот партнер Иуте кредит до 18 рати без провизија со намалена камата.

Што ако морам да го откажам учеството?
Ако се откажете над 30 дена пред почетокот на фудбалскиот камп, целиот надомест ќе се врати назад.
Ако се откажете 15-30 дена пред да започне фудбалскиот камп, половина од надоместокот ќе се врати назад.
Ако се откажете 1-15 дена пред да започне фудбалскиот камп, една третина од надоместокот ќе се врати назад.

Кој ги организира овие фудбалски кампови?
Главен организатор на фудбалските кампови е Еуро Спорт Арена, лиценциран партнер на Real Madrid Foundation Campus Experience/ Clinic и носител на лиценцата за организирање фудбалски кампови на територија на Република Македонија.

Лични податоци (GDPR)
Треба да ги зачуваме и процесираме личните податоци за вас, како што се името, годината на раѓање, адресата, телефонскиот број, е-поштата и годината на раѓање. Целта на ваквиот третман е да може да ја обработиme вашата апликација во една од нашите кампови и да може да контактираме со вас или вашиот старател пред и за време на кампот. Ние ги собираме вашите информации од формуларот за регистрација. Применуваме применливо законодавство за приватност на сите времиња во сите обработки на лични податоци. Вашите податоци ќе бидат зачувани најмногу 3 (три) години со цел да бидете информирани за нашите претстојни настани. Личните информации кои ги обработуваме за вас се споделуваат со нашите партнери (Реал Мадрид Фондација).

Имате право да контактирате со нас ако сакате информациите што ги имаме за вас, да барате корекција, пренос или да побарате да ја ограничиме обработката, да поднесеме приговор или да побараме бришење на вашите информации. Ова можете да го направите најлесно преку контактирање со нас на macedonia
@campusexperiencermf.com.