Спорт Арена остварува соработка со ФК Келн во облик организација и коорганизација на скаутинг тренинзи, фудбалски кампови и менаџмент.

Вести од фудбалскиот камп

Скаутот на Келн се враќа во Македонија, ќе скенира во Дојран кај ,,Истатов”

После двата тренинг кампови, првиот на терените на ФК Работнички и јануарскиот во Негорски Бањи, во прекрасни услови, Спорт Арена повторно организира скаутски камп во Дојран во спортскиот центар „Истатов“.

Прочитај повеќе

Мартин Мирчевски на проба во ФК Келн

Како резултат од скаутските тренинзи кој ги организираше Спорт Арена а се одржаа во Негорски Бањи од 09-14 јануари, Мартин Мирчевски роден 1997 година од ФК Пелистер доби покана да присуствува на пробен тренинг во ФК Келн.

Прочитај повеќе

Учесниците на скаутинг тренинг кампот одиграа и две контролни средби против Академија Пандев

Учесниците на скаутинг тренинг кампот кој се одржа во Негорски Бањи (09-14 Јануари) одиграа и две контролни средби против Академија Пандев за генерација играчи 96/97 и 98/99 година.

Прочитај повеќе