DERBYSTAR e еден најдобрите спортски брендови во Германија со посебен акцент и специјалност на топки за фудбал, како и комплетна опрема за натпревари и модерни тренинг реквизити за фудбал.

Фудбалската топка на Дерби Стар е официјална топка на германската бундес лига и холандската ердивизе лига. Голманските ракавици се меѓу водечките производи на Дерби Стар асортиманот, исто како и опрема за фудбалски клубови и различни тренинг помагалa. 

Sport-Thieme е еден од најдобрите спортски брендови во Германија со посебен акцент на најмодерни спортски реквизити за училишен спорт и за сите видови на спортови.