Мартин Мирчевски на проба во ФК Келн

Како резултат од скаутските тренинзи кој ги организираше Спорт Арена а се одржаа во Негорски Бањи од 09-14 јануари, Мартин Мирчевски роден 1997 година од ФК Пелистер доби покана да присуствува на пробен тренинг во ФК Келн.

Мартин заедно со организаторот присуствуваше и на првенствениот натпревар помеѓу ФК Келн и Гројтер Фурт.