Скаутот на Келн се враќа во Македонија, ќе скенира во Дојран кај ,,Истатов”

После двата тренинг кампови, првиот на терените на ФК Работнички и јануарскиот во Негорски Бањи, во прекрасни услови, Спорт Арена повторно организира скаутски камп во Дојран во спортскиот центар „Истатов“.

Прочитај повеќе

Мартин Мирчевски на проба во ФК Келн

Како резултат од скаутските тренинзи кој ги организираше Спорт Арена а се одржаа во Негорски Бањи од 09-14 јануари, Мартин Мирчевски роден 1997 година од ФК Пелистер доби покана да присуствува на пробен тренинг во ФК Келн.

Прочитај повеќе

Учесниците на скаутинг тренинг кампот одиграа и две контролни средби против Академија Пандев

Учесниците на скаутинг тренинг кампот кој се одржа во Негорски Бањи (09-14 Јануари) одиграа и две контролни средби против Академија Пандев за генерација играчи 96/97 и 98/99 година.

Прочитај повеќе

Сто надежи и домашни тренери презадоволни од скаутинг кампот

Вториот скаутинг тренинг камп кој го организираше Спорт Арена во Македонија заврши пред неколку дена, а импресиите на учесниците уште се пренесуваат низ фудбалските кулоари и се разбира низ социјалните мрежи.

Прочитај повеќе

Келн, Миравци и Вардар одбраа таленти во Негорски Бањи

После скопскиот на терените на Работнички во септември, се реализираше и шестдневниот (09-14 Јануари) кој заврши во Негорски Бањи.Организаторот Спорт Арена е задоволен и од посетеноста, но и од квалитетот што го покажаа македонските таленти.

Прочитај повеќе

Скаутот на Келн и Васовски во тандем на тренингот на Вардар

Скаутот на ФК Келн, Кристијан Купфер веднаш после кампот во Негорски Бањи беше гостин во Вардар. Германскиот тренер заедно со Александар Васовски го водеше тренингот на кадетите на Вардар.

Прочитај повеќе